yritys ratkaisut ja palvelut mobiiliratkaisut medialle yhteydet


Ylen Aikaisen uusi internetjulkaisujärjestelmä

Radio Suomen pääkaupunkiseudun alueradion Ylen Aikaisen uutisaineisto sujahtaa nykyisin vaivatta web-sivuille suoraan omasta toimitusjärjestelmästä. Vaivattomuudesta vastaa Soforin kehittämän iLOTTA, toimitusjärjestelmän laajennus.

Radio Suomen käyttöpäällikkö Seppo Kuokkala mukaan hanke käynnistettiin syyskuussa 1999, ja tavoitteeksi asetettiin luoda Radio Suomelle helppokäyttöinen internet-julkaisujärjestelmä. Ideana oli se, että tekstin ja muun aineiston tuottamisessa ei tarvittaisi erikoisosaajia, vaan että aineisto internet-sivuille syntyisi muun toimitustyön ohessa.

Radio Suomen toimittaja rakentaa juttunsa pääosin Notes-pohjaisessa tekstitoimitusjärjestelmässä. Juttukokonaisuus koostuu juontoteksteistä ja siihen liittyvistä äänitiedostoista, kuten haastatteluista ja tehosteista. Valmis juttu siirretään OnAir-järjestelmään lähetettäväksi radiokuuntelijoille.

Jutut helposti internetsivuille
Internet-julkaisujärjestelmä oli luontevaa sitoa kiinteästi toimitusjärjestelmän lisäosaksi. Nyt toimittaja voi iLOTTA-järjestelmän avulla julkaista vaivattomasti toimittamansa uutistekstin myös Ylen Aikaisen internet-sivuilla.
Ylen Aikaisen toimittaja Veli-Veikko Leppälä mukaan monelle oli yllätys, miten yksinkertaisesti dokumentit siirtyvät toimitusjärjestelmästä sivuille. Html-koodaamisesta ei tarvitse tietää mitään. Kaikkiin maakuntaradioihin asennetaan jossain vaiheessa myös iLOTTA, joka integroituu toimitusjärjestelmän kylkeen.
(2001)
takaisin


asiakaskohtaiset ratkaisut
valmistuotteet
portlettirakentaja
konsultointi
koulutuspalvelut
palveluasiantuntemus
lisenssit
laitteistot
edustukset
referenssit
Sivusto on toteutettu ja sitä ylläpidetään iPublisher For You -tuotteella.