yritys ratkaisut ja palvelut mobiiliratkaisut medialle yhteydet


HYKS:lle ratkaisu laitteiden huoltoseurantaan

HUS:n teknillinen johtaja Seppo Savikurki kertoo HYKSin etsineen helppokäyttöistä, paikasta riippumatonta järjestelmää huoltomiestensä käyttöön. Järjestelmältä haettiin helpompaa raportoitavuutta ja laatujärjestelmien vaatimaa jäljitettävyyttä. Sen oli määrä myös tukea vanhan järjestelmän laiterekisterin huoltohistoriatietoja, joiden avulla seurataan mitä huoltotoimia millekin lääkintälaitteelle on aikaisemmin tehty.

Laitehallintajärjestelmäksi valittiin Lotus Notes/Domino pohjainen Sofor Oy:n kehittämä Mequsoft (Medical EQUipment SOFTware), lääkintäteknisen laiterekisterin- ja laitehuollon toiminnanohjausjärjestelmä. Savikurjen mukaan Lotuksen ja Soforin puolesta puhui parhaiten se, että Jyväskylän keskussairaala on pari vuotta aikaisemmin hankkinut vastaavan järjestelmän.
Savikurjen mukaan laitehistoriatietojen ansiosta huollon keskimääräinen vianetsintä- ja korjausaika on lyhentynyt noin 25 prosenttia. Huoltomiehet ehtivät siis korjata enemmän laitteita, eikä ulkopuolista työtä tarvitse ostaa niin paljon kuin aikaisemmin.

WAP vauhdittaa laitehallintaa
HYKSin massiivista laiterekisteriä voi käyttää paikasta riippumatta WAPin avulla. Teknikko saa laitteen tunnusnumeron näppäilemällä sen huoltohistorian WAP-puhelimeensa paikan päälle. Rakenteilla on myös kehityspolku, jonka avulla asiakkaat voivat tilata huollon suoraan omalta päätteeltään internet-selaimen kautta.
Huoltoteknikot hyötyvät enemmän siinä vaiheessa, kun järjestelmään pääsevät kiinni myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin yksiköt.
(15.02.2001)
takaisin


asiakaskohtaiset ratkaisut
valmistuotteet
portlettirakentaja
konsultointi
koulutuspalvelut
palveluasiantuntemus
lisenssit
laitteistot
edustukset
referenssit
Sivusto on toteutettu ja sitä ylläpidetään iPublisher For You -tuotteella.