Yleistä yrityksestä

Kauhavan Sanomalehti Oy sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla noin 40 km Seinäjoelta pohjoiseen, noin 2,5 km valtatie 19:ltä Kauhavan suuntaan eteläisen sisääntulotien varrella ja noin 3 km Kauhavan rautatieasemalta. Lähimmät siviili-ilmailun lentokentät ovat Seinäjoen-Ilmajoen kenttä ja Vaasan kenttä. Kauhavan lentokenttä on ilmavoimien käytössä.

Kauhavan Sanomalehti Oy on perustettu 1927 kustantamaan ja julkaisemaan Kauhava-nimistä sitoutumatonta paikallislehteä. Alun perin toiminta-alue kattoi Kauhavan sekä Ala- ja Ylihärmän alueet, mutta Härmät-lehden perustamisen jälkeen on lehti keskittynyt sijaintikuntansa tiedotusvälineeksi. Vuonna 1946 aloitettiin lehden tekemiseen tarvittavaa tuotantokalustoa hyödyntää myös kaupallisesti. Kirjapainotoiminnan osuus on yhtiön toiminnassa siitä lähtien kasvanut ja on nykyisin 2/3:an liikevaihdosta. Lehti on vakiinnuttanut asemansa levikkialueellaan. Kirjapaino on yhtiössä kasvava liiketoiminnan osa ja sen markkina-alueena on koko Suomi.

Toiminnallisesti yhtiö on jaettu kahteen osaan, Kauhava-lehteen ja Kauhavan kirjapainoon, joilla on yhteinen hallinto. Henkilöstön kokonaismäärä on 21 henkeä, joista kaksi kuuluu hallintoon.

Kauhavan Sanomalehti Oy:n omistajien enemmistö on yksityishenkilöitä eikä kenelläkään ole yksinään määräävää asemaa yhtiössä. Pieni osa yhtiön osakekannasta on alueen yrityksillä ja järjestöillä.

Yleistä yrityksestä
Organisaatio