Sähköinen aineisto

Koska käytämme Preps-arkkiasemointia, suosimme ohjelmien omaa talletusmuotoa, jolloin teemme tiedostoista postscript-tiedostot tulostimemme ajurilla. Jos haluat käyttää pdf-muotoa, pyydä meiltä tarkemmat ohjeet. Voit käyttää myös halutessasi eps-tiedostomuotoa. Kaikissa sähköiseen aineistoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Juhani Lehtolaan puhelimella (06) *434 5100 tai sähköpostilla: kirjapaino@kauhavansanomalehti.fi.

Ohjelmat (Macintosh)
Adobe Creative suite 2
Adobe Photoshop CS2
Adobe Indisign CS2
Adobe Illustrator CS2
Adobe Distiller CS2
Macromedia FreeHand 11
QuarkXPress 3.11 ja 3.32 Passport

Ohjelmat (PC)
Macromedia FreeHand 10
Adobe PageMaker 6.5
CorelDraw 11
OCAD 5, 6 ja 7

Fontit
Fontit tulee liittää tiedostojen mukaan. Grafiikkaohjelmissa tekstit voidaan myös muuttaa vektoreiksi. Tällöin emme voi kuitenkaan tehdä viime hetken tekstimuutoksia.

Grafiikka
Kuvat tulee tallettaa CMYK-värisinä. Tiedostomuotona voi olla joko tiff tai eps. Tiff-muodossa ei tule käyttää LZW-pakkausta. Eps-muodossa ei saa käyttää DCS-moodia (samasta kuvasta viisi erillistä tiedostoa). Jos kuviin on käytetty JPEG-pakkausta, pitää tästä mainita erikseen.

Sivukoko
Työ tulisi tehdä yksittäisille, painotyön kokoisille sivuille. Koska käytämme arkkiasemointiohjelmaa, ei töitä kannata asemoida valmiiksi (esim. sivupareiksi tai monta käyntikorttia samalle sivulle).

Mallivedos
Työn mukaan tulisi liittää vedos painotyöstä, mielellään postscript-tulostimella tulostettuna.

Suunnistuskartat
Suosimme ensisijaisesti eps-tiedostomuotoa, mutta mukaan kannattaa laittaa varmuuden vuoksi myös ocad-muotoinen tiedosto.

Aineiston siirto
CD-R/RW
DVD-R/RW
DVD+R/RW

Sähköinen siirto
Jos käytät jotain seuraavista sähköisistä siirroista, tiedostot pitää pakata ennen lähettämistä. Käytä Macinstoshissa StuffIt-pakkausta ja PC:ssä Winzipiä. Käyttäjätunnukset ja salasanat saat kirjapainosta.
Sähköposti kirjapaino@kauhavansanomalehti.fi
Selainpohjainen tiedostonsiirto http://in.kauhavansanomalehti.fi
Selainpohjainen tiedostojen nouto http://out.kauhavansanomalehti.fi
--> (vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan)
FTP-palvelu puh. (06) 432 0301
--> (vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan)

Tekniikka
Sähköinen aineisto
Tarjouspyyntö